Spaghettisaus maken

Snel recept om in minder dan 30 minuten een lekkere spaghettisaus te maken met ui, tomaat uit blik en pancetta of spekjes

Vermits er zeer weinig ingrediënten in deze spaghettisaus zitten, is het zeker belangrijk dat je de lekkerste ingrediënten kiest. Vooral de keuze van het vlees gaat de kruiding en de smaak van de saus bepalen.

Sofie kiest pancetta, spekjes zijn natuurlijk goedkoper en evenzeer lekker. Gerookte ham of gerookt spek gaat dan weer een uitgesproken rooksmaak aan de saus toevoegen, wat soms te sterk gaat overheersen.

Wat tomaten betreft kan je gaan voor verse, rijpe tomaten. Vermits een tomatensaus lekkerder wordt naarmate ze langer staat te pruttelen, kan je ook tomaten uit blik gebruiken. Voordeel is dat deze tomaten uit blik reeds voorgekookt zijn, dus je spaart enorm veel tijd uit. Nadeel is dat je blikjes van verschillende merken moet proberen tot je een tomaat uit blik vindt, die het best in je smaak valt.

Sofie gaat voor verse tomaten: en vermits Sofie ook sterk op presentatie let, gaat ze de tomaten een 15tal seconden laten schrikken in kokend water en dan in ijskoud water, zodat ze het vel makkelijk kan verwijderen.

Lees hier verder voor het recept van pesto dat heerlijk serveert bij pasta.

Spaghettisaus recept

 • pancetta: in dunne schijven gesneden
 • 1 rood chilipepertje: in zijn geheel fijnhakken
 • 4 tomaten
 • 1 witte ajuin, in reepjes gesneden
 • 1 knoflookteentje: geplet en fijngehakt
 • spaghetti
 • peper en zout
 • olijfolie
 • Parmezaanse kaas
 • kies je favoriete pasta

Hoe kook je pasta en maak je spaghettisaus

Snel recept om in minder dan 30 minuten een lekkere spaghettisaus te maken met ui, tomaat uit blik en pancetta spekjes

 1. Neem een grote pan, giet er een scheutje olijfolie in en bak hierin de volledige pancettaschijven of het in reepjes of stukjes gesneden spek. De schijven bak je naast elkaar en stapel je opeen op 1 plaats in de pan nadat ze gebakken zijn.
 2. Als alle stukken gebakken zijn, duw je de stapel aan 1 kant en bak je de ajuin, look en pepertje op de rest van de bodem in dezelfde pan: voeg meer olijfolie toe als de pan te droog wordt.
 3. Snijd de tomaten in stukken, voeg bij in de pan en roer alles door elkaar.
 4. Leg een deksel op de pan, laat een kwartiertje sudderen en de pastasaus is klaar.
 5. Ondertussen kook je je favoriete pasta zoals op de verpakking staat, volg ook de kooktijd die op de verpakking vermeld staat.
 6. Giet de pasta af en doe bij de spaghettisaus in de pan. Roer om en serveer.

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*