Merveilleux maken

Lekker recept om merveilleux te maken met zelfgemaakte meringue en slagroom met tips om je dessertjes een persoonlijke toets te geven met je favoriete smaken

Sofie legt bovenop dit gebakje een klassiek ingemaakte marasquino kers. Een ietwat jammere combinatie van zelf gebakken, lekkere koekjes en soms zelfs zelf geraspte pure chocolade, met dan een inmaaksmaak van de marasquino kers erbovenop. Vers kleinfruit werkt evenzeer en bijvoorbeeld aardbeien combineren ideaal met chocolade en slagroom.

Wees creatief met de chocolade die je zelf raspt zodat je je eigen favoriete chocoladesmaak in het dessert kan verwerken. Je kan ook witte chocolade gebruiken in plaats van bruine.

Lees hier alvast verder voor het meringue recept van Sofie Dumont en lees ook alle tips uit SOS Piet om perfecte schuimpjes of meringues te bakken.

Als je voor de eerste keer dit recept maakt, neem dan van alle ingrediënten de helft, spuit de schuimpjes en laat drogen. Heb je meer schuimpjes nodig, begin dan opnieuw, het recept deelt zich makkelijk door 5.

Merveilleux recept

Hoe merveilleux maken

Lekker recept om zelf merveilleux te maken met geschaafde chocolade, meringues en flink wat room

  1. Maak de meringue koekjes volgens dit recept.
  2. Laat de koekjes afkoelen en klop ondertussen de koude room met de bloemsuiker op tot dikke yoghurt textuur.
  3. Doe de slagroom in een spuitzak met een grote, gezaagde spuitmond, spuit een dikke dot op 1 meringue en leg er een andere meringue mooi horizontaal bovenop.
  4. Zet de koekjes met de room ertussen een uurtje in de diepvriezer zodat de room kan opstijven.
  5. Rasp ondertussen schilfers of krullen van pure chocolade.
  6. Haal de diepvriesgebakjes uit de vriezer, bestrijk rondomrond en bovenaan met de opgeklopte room en rol door of bedek met de geraspte chocolade.
  7. Zet op kleine boterpapiertjes, spuit er bovenop nog een toef room over en werk de merveilleux af met fruit of een stuk chocolade.
  8. Laat verder opstijven in de ijskast alvorens te serveren.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*