Tiramisu maken

Ga snel zelf lekkere tiramisu maken volgens dit luchtig recept met in 5 minuten gebakken boudoirkoekjes, mooi geserveerd in glaasjes en waarin de koffie wordt vervangen door half witte wijn en half Amaretto.

Sofie denkt aan de slanke lijn: vermits er al genoeg vetstof in de mascarpone zit, gaat ze er geen extra slagroom onder mengen maar wel eieren: ongeveer 2 keer minder vet en 4 keer minder verzadigd vet: een gezonde keuze van Sofie!

Sofie wil eens iets anders dan aardbeien en frambozen in de tiramisu en kiest voor kiwi. De reden waarom je echter nooit hoort over kiwi tiramisu is dat verse kiwi de eiwitten in het dessert gaan afbreken en zo de tiramisu langzaam maar zeker gaan doen verwateren. Een manier om dit tegen te gaan is kiwi uit blikte gebruiken: deze kiwis zijn voorgekookt en koken dood deze enzymen.

Lees hier alvast meer tiramisu recepten van Jeroen Meus, SOS Piet Huysentruyt, Jamie Oliver en Anna Olson.

Waarom doet Sofie de opgeklopte eieren in 2 keer bij de mascarpone? Om een luchtige massa (opgeklopt eiwit of opgeklopte room) makkelijker te mengen en met minder klonters of brokken te eindigen.

Voor de mooie en makkelijke presentatie in ronde glazen, gaat Sofie supersnel zelf lange vingers bakken. lees hier verder voor haar recept voor boudoirkoekjes. Werk je met rechthoekige lange vingers, breek ze dan op maat en serveer in vierkante glazen.

Tiramisu recept

Voor de mascarponeroom:

 • 1 potje mascarpone van een halve kilogram, van de Carrefour
 • 1 biologisch ei
 • 2 eierdooiers
 • 3 eetlepels griessuiker

Voor de koekjes:

 • zelf gebakken ronde boudoirkoekjes, of boudoirkoekjes uit de winkel
 • een kommetje gevuld met half witte wijn + half Amaretto

Voor het fruit:

 • 1 groene kiwi

Voor de garnering naar eigen fantasie:

 • geraspte witte chocolade of geraspte kokosnoot
 • vers gesneden schijfjes banaan net voor het serveren
 • marsepijnen figuurtjes

Hoe maak je luchtige tiramisu

Tiramisu maken in glaasjes met zelf gebakken lange vingers, afgewerkt met kiwi en banaan

 1. Doe de mascarpone in een grote kom en roer met een spatel zacht.
 2. Breek 1 ei en 2 eierdooiers in een grote kom, voeg er 3 eetlepels griessuiker aan toe en klop romig met de mixer met kloppers tot er pieken aan de kloppers blijven.
 3. Spatel de helft van het eimengsel door de mascarpone. Voeg daarna de andere helft toe.
 4. Giet half wijn en half Amaretto in een kommetje waar de koekjes in kunnen passen.
 5. Dompel elk koekje langs beide kanten in het wijnmengsel en bedek er de bodem van een glas mee. Werk je met rechthoekige lange vingers, breek ze dan eerst op maat vooraleer in de wijn te dompelen.
 6. Schil de kiwi’s en snijd ze in fijne sneetjes die je dan makkelijk in het rond tegen het glas kan duwen. De overschot van de kiwi snijd je in stukjes en leg je bovenop het koekje in het glas.
 7. Giet er een laagje tiramisuvulling over.
 8. Opnieuw een in de Amaretto-wijn gedompeld boudoirkoekje en vul de rest van het tiramisuglas met de mascarponevulling.
 9. Garneer met geraspte witte chocolade of kokosnoot en Sofie serveer onmiddellijk.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*