Knolselderpuree

Lees hier verder voor het makkelijkste recept om knolselderpuree te maken: stoom stukjes knolselder in een stoompot, kruid, voeg yoghurt toe en pureer.

En daarmee is alles gezegd, tenzij dat Sofie haar puree alleen op smaak brengt met peper en nootmuskaat en er geen zout bij doet, want op donderdag wordt het Carrefour zoutvat in De Keuken van Sofie niet aangeraakt. Of zoals Sofie zelf zegt: “de klassieke kruiden: peper en euhm muskaatnoot, geen zout”. Merk de “euhm” waar je “zout” zou verwachten. Sofie gaat wel slimweg stomen, zodat ze alvast zoveel mogelijk smaak in de groente houdt.

Gebruik alleen de knol en snijd er de lichtbruine schil af zodat.

Hoelang moet knolselderpuree stomen? Tot de groente gaar is: een 15 tal minuten en als je er makkelijk met een mes door kan prikken of je de knolstukjes makkelijk kan pletten tot puree. Stomen doe je in een pot met onderaan kokend water. Sofie gebruikt een couscoussière, maar je kan even goed een stoommandje gebruiken of een metalen vergiet op een soepkom in je grootse pot met deksel en een 2 cm bodempje water in de pot.

Sofie maakt de knolselderpuree door de gestoomde stukjes te mixen in de keukenrobot met peper en nootmuskaat en Griekse yoghurt. Sofie vermeldt dat je ook room, zure room of karnemelk kan gebruiken om de knol te pureren.

Er wordt 1 deftig grote knolselder gebruikt, de hoeveelheid yoghurt wordt niet vermeld, maar zal wel ergens terug te vinden zijn in Sofie’s kookboeken? Pureer eerst zonder yoghurt en pas dan de textuur van de puree naar wens aan met yoghurt.

Lekker makkelijk knolselder recept, geserveerd met een vleesvervanger van ganse sojabonen: témpé of soja cake

Knolselderpuree smaakt heerlijk bij vis, zoals Sofie het mooi serveert met zeewolf vis filets in de oven. Voor de veganisten kan je het serveren met témpé: de Javanese soja cake of tofu maar dan wel van gehele sojabonen gemaakt: dus met meer vezels en eiwitten dan in de gekende tofu producten. Vele vegetariërs gebruiken témpé gewoon als vleesvervanger.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*