Vinaigrette maken

Basisrecept om vinaigrette te maken met eierdooier, mosterd, olie, azijn, water, peper, zout, fijngesnipperde ui en verse tuinkruiden.

Een vinaigrette vertrekt zoals het maken van een dikke, verse mayonaise, die je dan verdunt met azijn en water. Ikzelf vervang in vinaigrettes witte azijn van De Blauwe Hand met een mildere appelazijn of met vers citroensap of een mengeling van azijn en citroen of limoen.

Zet je kom op een handdoek, zodat de kom vaststaat en je met 1 hand kan roeren terwijl je met de andere hand de olie in de kom giet.

Voeg je verse tuinkruiden toe, snijd die dan steeds met een uiterst scherp mes en plet ze niet met een bot mes, hak ook niet fijn met een hakmes.

Om echter nog snellen en makkelijker te werken kan je zoals Jamie Oliver alle ingrediënten voor de vinaigrette in een bokaaltje doen en rigoureus opschudden net voor je de salade serveert. Je kan er naar believen ingrediënten aan toevoegen zoals look, sjalot, mosterd, gedroogde oregano, gedroogde peterselie, zwarte peper, grof zeezout, rode wijnazijn, olijfolie, geraspte kaas en schudden maar:

Stap voor stap recept om supersnel vinaigrette te maken in een bokaal met deksel

Alex’ vinaigrette recept uit De Keuken van Sofie

Vinaigrette recept met eierdooier, mosterd, olie, azijn, water en verse tuinkruiden in een diepe kom

  1. Gebruik alleen 1 dooier van 1 ei, voeg er een beetje mosterd aan toe, kruid met peper en zout.
  2. Roer met een handgarde door elkaar en voeg beetje bij beetje de olie toe zodat het geheel kan indikken: mosterd en dooier zorgen voor de binding.
  3. Blijf in dezelfde richting roeren en verdun dan met flink wat azijn en een beetje water.
  4. Voeg verdere smaakmakers toe zoals fijngesnipperde ui en fijngesneden tuinkruiden en roer om.
  5. Proef, voeg wat grof zeezout toe en je vinaigrette is klaar.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*