Verjaardagstaart recept

Een heel snel, simpel en lekker verjaardagstaart recept met vers fruit, slagroom en je naam in marsepein.

Een vruchtencoulis maak je met vers fruit naar keuze, (het sap van een citroen) en suiker in de verhouding 3 delen fruit op 1 deel suiker. Ikzelf verkies een mengeling van bessen met kiwi, aardbei, ananas en in de zomer ook perzik of abrikoos) : Sofie weegt niets af en mengt naar smaak fruit en suiker: niet teveel fruit, want de coulis is om de taart van binnen in te borstelen.

Klop de eieren met de suiker luchtig op met een elektrische klopper en spatel er dan met de hand de bloem door: voorzichtig mengen dus en niet kloppen.

Sofie Dumont maakt letters uit marsepein: rol de marsepein uit tot een dunne worst en gebruik stukjes worst om de naam van de jarige te spellen. Rooster de marsepein met een crème brulee brandertje (leg op een vuurvaste ondergrond!). Leg de marsepein letters bovenop de met slagroom bestreken taart, al dan niet ietwat op elkaar als de naam van de jarige wat lang is.

Je kan natuurlijk ook letters schrijven met gesmolten chocolade of steek een klein verjaardagskaartje in de taart en bedek gewoon alles met meer vers fruit.

Verjaardag slagroomtaart ingrediënten

 • 4 biologisch gewonnen eieren op kamertemperatuur gebracht
 • 100 gram griessuiker
 • 100 gram gezeefde bloem

Vruchtencoulis:

 • samen een handvol aan aardbeien, blauwe bes, rode bes, braambes en frambozen: wat je over hebt verwerk je later in een lekker fruit smoothie
 • een eetlepel griessuiker

Opgeklopte room:

 • 1 liter slagroom, koud uit de ijskast
 • 1 eetlepel poedersuiker

Versiering:

 • marsepein
 • witte chocoladeschilfers
 • vers fruit
 • kaarsjes

Hoe maak je een verjaardagstaart

Snel, lakker en makkelijk verjaardagstaart recept met veel vers fruit en slagroom

 1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
 2. Neem een keukenrobot met een klopper en begin hierin de eieren op te kloppen op middelhoge snelheid. Voeg ondertussen alle suiker toe en klop luchtig op volle kracht.
 3. Zet de keukenrobot af, neem een spatel en roer de gezeefde bloem door de boterroom.
 4. Stort alles in een springvorm met boterpapier bedekt of in een taartring op een bakplaat met boterpapier bedekt. Strijk het deeg rondomrond met een spatel van het centrum recht naar de zijkant om het deeg op te halen.
 5. Bak de taart 20 minuten in de oven op 180 graden.
 6. Maak ondertussen de vruchtencoulis in een smalle hoge beker of in een blender meng je het fruit en de suiker. Blend het geheel met de blender of met een staafmixer.
 7. Als de taart gebakken is, haal je ze uit de oven en laat afkoelen.
 8. Klop de koude slagroom met de lepel poedersuiker niet te stevig op: als de room tot boter is stijfgeklopt, smeert hij even moeilijk uit als gewone boter.
 9. Als de taart afgekoeld is snijd je ze met een mes uit de ring of ontvorm uit de springvorm.
 10. Neem een lang, gekarteld broodmes en snijd de taart 2 keer in zodat je 3 even dikke schijven krijgt.
 11. Bedek de onderste laag en de middelste met de vruchtencoulis: strijk een goed dikke laag uit met een borstel over gans het oppervlakte (alleen de bovenkant dus van 2 schijven).
 12. Strijk over ieder laagje vruchtencoulis een laag opgeklopte slagroom uit met een spatel.
 13. Leg de tweede schijf met de vruchtencoulis kant naar boven op de schijf met slagroom. Bestrijk de bovenste schijf weer met slagroom bovenop de vruchtencoulis.
 14. Leg er de laatste schijf op, met de gebakken kant opnieuw naar boven en druk aan.
 15. Spatel opgeklopte room over de zijkanten en daarna over de bovenkant.
 16. Druk witte chocoladeschilfers tegen de zijkant in de room.
 17. Klop indien nodig de rest van de room eerst goed steviger op, zodat je roosjes mooi stijf blijven. Doe de rest van de room in een spuitzak met gekartelde vorm van 1 cm en spuit op de rand van de taart roosjes door met de spuitzak een puntje te spuiten en dan rond het puntje te draaien.
 18. Werk de verjaardagstaart verder af met in stukjes gesneden fruit bovenop de slagroomroosjes en vergeet de kaarsjes niet.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*