Smoothie maken

Fris, snel klaar, voedzaam, gezond en vol vitamines: maak lekkere fruit smoothies in supermooi versierde glazen met vers fruit, ingevroren fruit, roomijs en yoghurt.

Een smoothie is een milkshake maar met veel meer fruit en extra yoghurt in plaats van alleen maar melk. In plaats van de smaak van het drankje te verdunnen met ijsblokjes, gebruik je voor een ideale structuur roomijs en rood fruit of bessen (blauwe bosbes, zwarte bes, aardbeien, rode bes, framboos, braambessen of druiven zonder pitten) die je in de diepvries bevroren hebt.

Sofie gebruikt ze niet, maar bevroren druiven zonder pitten vind ikzelf ideaal: ze zijn niet alleen ijskoud, maar bevatten bovendien veel suiker zodat je niet extra moet aanzoetten met witte kristalsuiker. Een truck die je kan lezen op vele confituurpotjes zonder toegevoegde suikers: de zoetigheid wordt gegeven door (siroop van) druiven.

Begin met de glazen te garneren: smoothies zijn niet alleen lekker, gezond en voedzaam, ze kunnen ook een streling zijn voor het oog. Ideaal zijn Hoegaarden glazen (degene die ook bij Ikea te koop aangeboden worden).

Smoothies recept

 • 4 overdreven grote bollen roomijs
 • bevroren kleinfruit (1/3de van je smoothie maker, leg het fruit in 1 laag op een bakplaat in de diepvries)
 • witte natuuryoghurt (een halve liter, 1/3de of 1/4de van je blender)
 • 1 kopje volle melk
 • bruine suiker of honing indien een zoetere smaak gewenst

Hoe smoothies maken

Basis recept om smoothies te maken met bevroren kleinfruit, roomijs, yoghurt en melk, glazen versierd met dunne schijfjes fruit

 1. Snijd de onderkant van de aardbeien in uiterst fijne schijfjes, 3 per glas. De rest van de aardbei gaat in de blender of smoothie maker.
 2. Duw op elk glas van boven aan de binnenkant 3 schijfjes aardbeien. De spatie tussen de schijfjes vul je op met kiwi schijfjes.
 3. Schil een groene kiwi en snijd ook hier dunne schijfjes van (3 per glas). Duw de kiwi schijfjes tussen de aardbeischijfjes tegen de wand van het glas. De rest van de kiwi gaat bij in de blender.
 4. Voeg een klein scheutje melk toe aan de blender, zodat de blender alle ingrediënten makkelijker kan mengen.
 5. Vul de blender met het bevroren kleinfruit, 1 goede bol roomijs per persoon en een halve liter natuuryoghurt.
 6. Doe het deksel op de blender en mix het geheel fijn. Als de ingrediënten niet willen mixen, zet je de machine even uit, voeg wat extra melk toe en roer alles even met een houten lepel door elkaar.
 7. Proef en voeg indien nodig bruine suiker, suikersiroop (kristalsuiker gesmolten in evenveel kokend water) of honing toe en mix opnieuw. Voeg voor een dunner drankje meer melk toe, voor een dikker drankje meer fruit, yoghurt of roomijs.
 8. Giet in het midden van de met fruit versierde glazen (zodat je de schijfjes niet van de rand giet) en serveer je dikke smoothies met een breed rietje.

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*