Lange vingers

Sneller gebakken dan naar de winkel te rijden: lekker recept om lange vingers te maken met biscuitdeeg. Met tip hoe je kan zien dat de koekjes perfect gebakken zijn.

Lange vingers of lepelkoekjes worden gemaakt op basis van biscuitdeeg, dus zonder boter of enig andere vetstof. Dit maakt deze koekjes ietwat beter voor de slanke lijn dan koekjes met boter.

Spuit de koekjes in staafjes voor traditionele lange vingers of spuit gewoon een schijf zodat je ronde koekjes krijgt (ideaal om een laag te vormen in een tiramisu geserveerd in ronde glaasjes).

Verwarm de oven voor op de hoogste stand (dat is dikwijls 250 °C): van zodra je de oven opent gaat immers wat temperatuur verloren. Zet als de koekjes in de oven zijn de oven direct op 230 °C. Sofie doet dit echter niet: ze verwarmt gewoon voor op 230 °C. TV chef Michael Smith verwarmt voor op 500 °F wat omgerekend 260 °C is.

Lees hier alvast verder voor een lang lijstje met lekkere koekjes recepten.

Lange vingers recept

 • 3 biologische eieren: dooier en eiwitten scheiden
 • 170 gram griessuiker
 • 170 gram zelfrijzende bloem
 • bakplaat met boterpapier
 • poedersuiker om over de gespoten koekjes te strooien

Hoe lange vingers maken

Supersnel lekkere lange vingers maken volgens dit makkelijk recept met suiker, zelfrijzende bloem, eieren en poedersuiker

 1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
 2. Doe de eiwitten in een grote kom en begin met een elektrische mixer op te kloppen. Van zodra het eiwit begint te schuimen voeg je beetje bij beetje de griessuiker toe: blijf wel constant verder kloppen tot alle suiker in het eiwit is opgelost en het eiwit pieken vormt.
 3. Doe er dan de dooiers bij en klop verder door de eiwitten tot de kloppers ringen in het stijvere beslag achterlaten.
 4. Voeg de bloem in 2 keer door een zeef bij in de kom met de tot room geklopte eieren en meng telkens met een spatel door elkaar tot een mooie, homogene massa.
 5. Doe het beslag in een spuitzak en spuit op een bakplaat met boterpapier: in staven voor boudoirkoekjes of gewoon een ronde schijf (gewoon op dezelfde plaats naar omlaag spuiten: het beslag zal zichzelf in de breedte verspreiden) voor ronde koekjes.
 6. Strooi er rijkelijk wat poedersuiker over (door een zeefje).
 7. Laat de lange vingers 5 minuten bakken op 230 °C: de koekjes zijn klaar als ze terugveren als je er met je vinger eventjes op drukt. Veert de biscuit niet terug, dan moet hij terug de oven in.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*