Week 1-5 April De Keuken van Sofie recepten

De eerste week van april maakt Sofie in haar keuken volgende lekkere recepten met kip, zeebaars en spareribs, pannenkoeken op woensdag en surf en turf op donderdag.

Sofie staat na haar bevallingsverlof eindelijk weer terug in haar keuken. De voorbije weken was het leuk om allerlei gastchefs de revue zien te passeren. Interessant om zien was dat Piet Huysentruyt serieus bezig is met nieuwe, gezonde creaties: als je dacht dat je van havermout alleen pap kon maken, dan heeft Piet duidelijk laten zien dat je er zowel hartelijke als zoete gerechten mee kan maken.

Het laagste dieptepunt werd gegeven door 3 sterren chef Sergio Herman Goossens die op vrijdag lekker Belgisch stoofvlees klaarmaakte, het bier verving met kokosnoot en het dan jammer genoeg “Beef Rendang”  noemde. Regelrecht een schande de kijker te laten geloven dat wat hij in zijn pot had ook maar in de verste verte zou lijken op beef rendang. Op zijn minst vermeldt Sofie dat wat zij op vrijdag kookt “geen origineel recept uit den vreemde is” maar haar eigen interpretatie.

Voor echte internationale recepten zit je dus vrijdag dikwijls compleet fout op VTM en het doet denken aan het cassoulet recept van Herwig Van Hove uit 1000 seconden, waar Herwig een blik cassoulet opendraaide… misschien wel lekker maar je leert gewoon niets bij van het echte recept. Idem ditto met Sergio’s beef rendang recept: niemand heeft geleerd dat je een goed klaargemaakte, droge rendang weken kan bewaren zonder ijskast als gevolg van de kooktechniek en de gebruikte ingrediënten.

Recepten uit De Keuken van Sofie 1-5 april 2013

  1. Maandag: Kip met citroen en krielaardappelen. Krielaardappelen zijn kleine, net geoogste aardappelen, voor een programma met tuin niet direct de meest logische keuze om dit gerecht te tonen wanneer sommige tuinders nog niet eens aardappelen hebben geplant.
  2. Dinsdag: Zeebaarsfilet met saus à l’Ostendaise: een saus met garnalen en mosselen die Jeroen Meus in Dagelijkse kost al eens had geserveerd bij tongschar.
  3. Woensdag bakt Sofie rozemarijn pannenkoeken en maakt natuurlijk reclame voor haar Sweetmix
  4. Donderdag makkelijk en lekker: kalf met tonijn of in’t Italiaans "Vitello Tonato", geserveerd met sneetjes brood en yoghurt. Voor gezond te leven moet je wel wat meer doen dan op donderdag je zoutvaatje niet aan te raken 🙂
  5. Vrijdag: Spareribs met coca cola en ketchup, geserveerd met gevulde aardappelen.

Terug van weggeweest: kijken naar De Keuken van Sofie, aflevering 156 tot 160 op VTM om 18.05 of de volgende werkdag in de herhaling om 12.40 uur.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*