Week 24: Makkelijke recepten van Wout Bru in De Keuken van Sofie

Wout Bru maakt deze week in de keuken van Sofie Provençaalse brandade en bloempje, gebakken griet op vrijdag, winterbouillon, witlooftaart en meringue.

De week die was

Makkelijk en Gene Stress“, da’s de moraal van het kookverhaal van Wout: supermakkelijke recepten van een Kempenzoon met inspiratie opgedaan in de Franse Provence.

Wout laat bovendien zien en horen dat hij in de keuken van Sofie staat te werken. Op maandag een pluim voor Sofie’s idee om restjes te verwerken in een nieuw gerecht. Verder vindt hij de uitsteekringetjes en taartenversiersels van patisseriechef Sofie. Van maandag tot vrijdag steekt Wout wel degelijk iets uit met een uitsteekvormpje. Op donderdag maakt hij “blingbling-soep” met korstjes gekeurd met zilver taartversiersel.

Woensdag probeert Wout met het demi-chefmes het boterpapier door te snijden, wat niet echt lukt wegens een bot mes. Het was ons al eerder opgevallen dat Sofie’s snijwerk niet echt super was, en zowel Peter Goossens als Wout Bru staan ineens met een klein mesje groenten te versnijden.

Week 24 recepten uit De keuken van Sofie

  1. Brandade met kabeljauw: brandade is een Provençaalse gerecht met gezouten kabeljauw of stokvis en aardappelpuree met olijfolie en melk.
  2. Witlooftaartje met Parijse champignons. Niets makkelijker dan een tarte tatin? Na een weekje Wout aan het werk gezien te hebben, is er waarschijnlijk toch nog iets makkelijker.
  3. Citroencrème met meringue: leuk om zien of Wout al dan niet het meringue recept van Sofie gaat gebruiken?
  4. Bouillon met wintergroenten: 3 weken op donderdag een soepje tijdens de gezonde of slanke lijn dag door de vervangende chefs. Vorige week deed Wout bij zijn soepje nog een reepje ganzenlever, in hoeverre ongezonde praktijken tot gezond voedsel kan leiden, is schijnbaar iets waar ook sterrenchefs zich verder geen vraagtekens bij stellen. Of was dit een gezond knipoogje naar de ganzenlever controverse van Sofie?
  5. Gebakken griet met Provençaals bloempje en tomatenwater. Een Provençaals bloempje zijn klassiek dunne schijfjes van courgette, eierplant en tomaat dakpansgewijs op elkaar gelegd, gekruid, gegaard in de oven en opgerold
    tot een bloempje.

Volgende week van 4 tot 8 februari kijken naar Wout Bru in de Keuken van Sofie om 18.05 uur of de volgende werkdag in de herhaling om 12.40 uur.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*