Mama Sofie, Peter Goossens, Week 23 Wout Bru

Week 23 met Wout Bru, week 22 met Peter Goossens: net een week in haar zwangerscchap verlof en Sofie Dumont bevalt van een gezonde baby op 22 januari 2013.

Het kindje kreeg de mooie naam Grace Lio Summer, woog een gezonde 3600 gram en mat 53 cm.

Papa Wim, mama Sofie en dochtertje Grace – een weekje te vroeg geboren – stellen het alle 3 gezond, goed en wel.

Van harte gefeliciteerd Sofie!

Peter Goossens

Ondertussen staat deze week Peter Goossens te koken in De Keuken van Sofie in zijn bekende stijl: rustig, leerrijk en met liefde. Een 3 sterrenchef die duidelijk zijn roots niet verloren is en dagdagelijkse kost voorschotelt zoals op maandag een lekkere tartiflette met restjes kaas. Maar meteen zie je de passie van Peter tijdens het koken en voorstellen van de ingrediënten.

Zo laat hij weten dat een lekkere kaas wel degelijk een klasseproduct is waar flink wat tijd en ambachtelijkheid wordt ingestoken, en dat het dus van weinig respect betoogt als je de restjes kaas gewoon in de vuilbak gaat kieperen.

Dinsdag zie je dan weer dat de rustige man in de keuken, wel degelijk een 3 sterrenchef is: geen geschilde aardappel maar wel een kasteelaardappel, zelf een bouillon maken op basis van garnalenafval (er gaat dus niks verloren), de manier waarom de zeetong wordt gegaard… gewoon klasse.

Woensdag een slimme zet: Sofie is de expert patisseriechef, Peter gaat… smoutebollen bakken. Direct merken we dat hij de hoeveelheden bloem en melk niet vermeldt maar wel zoals een echte “pannenkoekenchef” bloem bijvoegt tot het beslag de gewenste consistentie heeft.

Ook benadrukt Peter dat je met liefde moet werken: koken is dus niet even wiskundig receptjes nadoen. Dat klopt natuurlijk wel, maar een niet zo ervaren chef wil behalve de kooktechniek ook wel graag de hoeveelheden vermeldt bij de ingrediënten.

Donderdag waterkerssoep met garnituur op basis van verse platte kaas en dus niet met zure room zoals Sofie dat in den beginne deed. Peter is duidelijk iemand die zelf aan de lijn doet. Vermits er geen zout wordt gebruikt, kiest Peter voor extra smaken van zuurdesembrood, radijsjes, het blad van de radijs en het blancheren en pureren van de bladeren van de waterkers. Zeer makkelijk maar toch met veel aandacht voor smaak.

Vrijdag een mooi gepresenteerde verassing: kip tandoori – klassiek een ovenrecept – gaat Peter klaarmaken in de wok… vreemd… Misschien Peter’s interpretatie van het thema “vreemd”=raar in plaats van “vreemd”=buitenland. Nog andere grappen van Peter: sigaar aansteken met de crème brulee brander en de idee voor coq au vin met de haan van Sofie…

Week 22 recepten: Wout Bru in de Keuken van Sofie

Wout Bru in de Keuken van Sofie

Belgische Wout Bru was een 2 sterrenchef, maar is er ondertussen eentje verloren. Bekende ster dan weer op VTM als jurylid in Masterchef en Junior Masterchef.

Recepten die Wout Bru gaat klaarmaken in de week van 28 januari tot 2 februari:

  1. Ravioli van kip en champignons
  2. Wit van prei met een Franse saus
  3. Appeltaartje met kaneel
  4. Kastanjesoep met tartaar van Sint-Jacobsvruchten
  5. Kabeljauw met pistousaus: klassiek een koude saus van knoflookteentjes, basilicumblaadjes en olijfolie… Inderdaad: de Franse benaming voor de Italiaanse pesto.

Kijken dus tijdens de week van 28 januari naar Wout Bru in de Keuken van Sofie elke werkdag op VTM om 18.05 uur of de herhaling ‘s middags om 12.40 uur.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*