Piet Huysentruyt presenteert De Keuken van Sofie

De cirkel is rond: Piet Huysentruyt zal Sofie Dumont vervangen in De Keuken van Sofie: de vervanger van het programma De Perfecte Keuken van Piet, tijdens haar zwangerschapsverlof.

VTM schrapte Piet’s dagelijkse kookprogramma De Perfecte Keuken. Verving dan het programma door De Keuken van Sofie en zette logischerwijze Sofie achter het fornuis.

Sofie is echter in blijde verwachting en haar baby wordt als alles goed verloopt geboren in februari 2013. Zwangerschapsverlof dus rond het einde van dit jaar en begin volgend jaar.

De plek achter haar fornuis zal dus 2 maand vacant zijn en opgevuld worden door bekende TV chefs:

  • Sergio Herman: de in België wonende Nederlander : 3 sterren chef van Oud Sluis en jurylid in De Beste Hobbykok van Vlaanderen
  • Peter Goossens: 3 sterren chef van het Hof Van Cleve en mede oprichter + drijvende kracht achter het Vlaamse digitale kookkanaal Njam!
  • Wout Bru: van 2 naar 1 sterren chef van Le Bistrot d’Eygalières en flink actief op andere vlakken zoals jureren in Mijn Restaurant, Masterchef en Junior Masterchef
  • Piet Huysentruyt: ooit 1 sterren chef in België, vooral bekend voor zijn 1000 recepten uit Lekker thuis en 1500 recepten uit De Perfecte Keuken, en razend populaire auteur van de SOS Piet kookboeken reeks en kookprogramma. Ook verkoopt hij potten en pannen, keukenapparaten (Domo merk), bouillon (Maggi) en zijn eigen kruidenpotjes.

U leest het goed: VTM schrapt Piet’s programma, kondigt geen nieuw kookprogramma aan voor Piet en laat de man wel 1 of 2 weken koken in De Keuken van Sofie. We kijken alvast uit hoe dat verder gaat!

Voor VTM een ideale kans om te zien wie al dan niet meer populair is om Jeroen Meus met Dagelijkse Kost van de top naar de tweede plaats te halen.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*