Rode poon bakken

Lekker goedkoop vis eten kan met dit supersnel recept om rode poon te bakken.

Rode poon of knorhaan is de vis van het jaar: jammer genoeg vergeet Sofie er bij te zeggen waarom deze vis dat wel verdient: de vis is duidelijk goedkoper dan kabeljauw en komt ook uit de Noordzee: een lekkere vis van bij ons, meestal aan land gebracht als bijvangst.

In 2011 was het de beurt aan pladijs en in 2010 aan zeeduivel. Vraag uw vishandelaar ook naar het foldertje met rode poon recepten dat door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) werd uitgegeven. Het VLAM raad aan de vis aan te korsten in een pan en daarna verder te grillen in de oven.

Rode poon heeft flink wat graten, dus even oppassen tijdens het eten. Verder slaat Sofie de nagel op de kop want rode poon smaakt heel lekker met vissoep geserveerd. Je kan er ook aardappelpuree bij serveren en het saffraan-roomsausje dat Sofie maakt bij haar (bouillabaisse) mosselsoep is ook een goede combinatie.

Zorg ervoor dat je pan net groot genoeg is om alle vis in te laten passen: niet te klein, want dan gaat niet alle vis bruin gebakken zijn. Niet te groot, want dan gaat je boter verbranden.

Rode poon is ideaal om even bruin te bakken en dan verder gaar te grillen in de oven

Rode poon recept

  • 2 kleine, rode ponen per persoon
  • een flinke klont hoeveboter
  • peper en zout
  • een Tefalpan waar de vissen net in passen

Hoe rode poon bakken

  1. Kruid de vis langs beide kanten met peper en zout.
  2. Doe een flinke klont boter in een Tefalpan.
  3. Leg de rode poon in de hete boter, laat schoon aanbruinen, draai dan om en laat een 4 tot 5 minuten verder bakken. Vraag uw vishandelaar om raad voor de exacte baktijd.

Deel en Geniet !

OF EEN ANDER RECEPT?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*